• dinsdag 28 november 2023

De Voorleesweek: SLM droeg haar steentje bij!

De Voorleesweek liep dit jaar van maandag 18 tot zondag 26 november. En daar deden we als school met plezier aan mee. Van maandag tot vrijdag las elke leerkracht het eerste uur van de lesdag een kortverhaal voor van Toon Tellegen. Tellegen is een Nederlandse schrijver, arts en dichter, die voornamelijk kinderboeken schreef. Wij vinden zijn verhalen prachtig en lezen ze graag vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Onze school voegde nog een extraatje toe aan deze Voorleesweek. Je kon als leerling meedoen aan een wedstrijd door een originele foto te nemen tijdens het voorlezen aan een vriend, vriendin, broer, zus of ouder. Heel wat leerlingen stuurden een leuke voorleesfoto door. De winnaar van de wedstrijd kreeg nog een mooie prijs!

Voorleesweek is een initiatief van Iedereen Leest, i.s.m. Boektopia, VRT, Kind & Gezin, Boekhandels Vlaanderen, CANON Cultuurcel, Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk en de bibliotheken. Meer informatie kan je vinden op: https://www.voorleesweek.be/

Benieuwd naar ander nieuws?