• woensdag 25 oktober 2023

Dag van de Jeugdbeweging

Vrijdag 20 oktober was het de Dag van de Jeugdbeweging. Elk jaar organiseert Vlaanderen in de verschillende provincies leuke activiteiten om de dag te vieren. Dit jaar gingen weer veel leerlingen in hun uniform van de jeugdbeweging naar het Theaterplein voor een ontbijt en daarna naar school, ook bij ons op Sint-Ludgardis.

Antwerpen organiseert jaarlijks een gratis ontbijt voor de jongeren van de jeugdbeweging. Honderden jongeren waren er dit jaar om 7 uur 's ochtends al bij om te genieten van een gezellig samenzijn. Voor alle aanwezige jongeren werd een stukje fruit met een croissant en een glaasje fruitsap of chocomel voorzien. Er werd muziek gedraaid en iedereen genoot samen van de ochtend. Er bestaat een gezonde rivaliteit tussen de verschillende jeugdbewegingen maar tijdens deze dag slaan ze de handen in elkaar om samen van de dag te genieten. 

"In de jeugdbeweging zijn we allemaal een familie, en die dag komen we allemaal bij elkaar om het te vieren." - Ronny 5EMT

Ook onze school steunt de Dag van de Jeugdbeweging. De leerlingen van Sint-Ludgardis die naar het ontbijt op het Theaterplein wilden gaan, kregen de toestemming om het eerste uur over te slaan mits een aantal voorwaarden. Voor één dag mochten ze het gekende blauw-wit gestreepte hemdje thuis laten en het vervangen met hun eigen uniform.

Het was leuk om te zien dat zoveel van onze leerlingen naar een jeugdbeweging gaan en dat op zo'n moment ook trots willen laten zien op school.

Benieuwd naar ander nieuws?

  • maandag 29 april 2024

SLM voetbalt

  • maandag 22 april 2024

Inschrijvingen volgend schooljaar