• zaterdag 27 april 2019

Pleduco: Beste Mini Vlaanderen

Pleduco bestaat uit zes enthousiaste leerlingen uit het vijfde jaar ASO Economie. Met Funimal brengt het team een educatief kaartspel op de markt, waarmee kinderen en anderstaligen (jong én oud) op een leuke manier Nederlands kunnen leren. De inspiratie voor dit idee haalden ze enerzijds bij het populaire kaartspel UNO en anderzijds bij het mondelinge spelletje ‘woordenketting’. De baseline ‘Play to learn’ vat perfect de visie van de onderneming samen: iets (bij)leren, gezelligheid aan tafel, het samenbrengen van verschillende culturen en het verminderen van het verslavend gebruik van social media.

Ondertussen voerde Pleduco ook nog gesprekken met Universiteit Antwerpen, Antwerps schepen voor economie Claude Marinower, provincie Antwerpen, communicatiebureau Marbles en Cartamundi ( wereldspeler in de kaartenindustrie ). Elk van deze spelers hebben heel veel interesse in de producten van Pleduco en willen samen bouwen aan de verdere toekomst van de jonge ondernemers.

Onze mini-onderneming Pleduco werd op 27/4 verkozen tot dé beste mini-onderneming van Vlaanderen 2019. Op woensdag 24/4 verdedigden ze de provincie Antwerpen tijdens de Vlaamse finale waarbij ze de jury trachtten te overtuigen van hun creatief, educatief en maatschappelijk product. Die avond wonnen ze reeds €250 voor "innovatief ondernemerschap" en mochten ze de Disney Creativity Award mee naar huis nemen.

Tijdens de Europese finale in Lille van 3-5 juli stelde Pleduco hun onderneming in het Engels zullen voor aan een 10-koppige internationale jury én 40 mini-ondernemers uit verschillende landen.

Meer info : www.pleduco.be

Flickr Suite Plugin ERROR! Verbindingsfout: - "it was not possible to retrieve the API call: could not send the HTTP request: Could not execute the request: Failed sending HTTP request"

Benieuwd naar ander nieuws?

  • donderdag 17 februari 2022

SLM CONNECTS - februari 2022

  • donderdag 17 februari 2022

Valentijn op Campus - 14/02/2022