• donderdag 16 mei 2019

Klimaatacties

ONS klimaat is voor iedereen belangrijk

De leerlingen van Parlee organiseerden een klimaatmars. De opwarming van de aarde zorgt voor de nodige problemen.  De leerlingen beseffen dit maar al te goed en gaven met de protestmars al een duidelijk signaal dat aandacht voor het milieu zeker nodig is !

Ook de school organiseerde de nodige inspraakmomenten.  Leerlingen keken samen naar het klimaatbetoog van Nic Balthazar , Professor Ivan Janssens van de UA (  verbonden aan het departement biologie en de onderzoeksgroep ecologie in veranderende tijden ) gaf aan de leerlingen van de derde graad een uiteenzetting over de oorzaken van de klimaatopwarming en de mogelijke opties om die te vermijden , … .

Deze gaf duidelijk al voldoende inspiratie aan onze jonge breinen. Leerlingen van de eerste graad ruimden spontaan tijdens hun middagpauze de vele papiertjes die rondslingeren op. Een kleine actie maar het verschil voor en na was al duidelijk te merken. Ook het Kroonplein werd onder handen genomen tijdens een zwerfvuilactie van de leerlingen van de tweede graad.

Samen met mr. Verbeeck konden de leerlingen van de derde graad deelnemen aan een ‘plogging’ tijdens de middagpauze. Dat is joggen en zwerfvuil opruimen tegelijk. Er is een tocht uitgestippeld van ongeveer 5 km.

We hopen dat deze kleine acties er voor kunnen zorgen dat onze leerlingen in de toekomst aandacht blijven schenken aan het milieu.

Benieuwd naar ander nieuws?

  • donderdag 17 februari 2022

SLM CONNECTS - februari 2022

  • donderdag 17 februari 2022

Valentijn op Campus - 14/02/2022