• woensdag 23 oktober 2019

Ambassadeurs Licht voor de Wereld

Twee leerlingen (  Hebe Aerts 5BW en Fleur Boyart  5WEWI1 ) en een leraar ( Kathleen Janssens ) vertrekken volgend jaar  als ambassadeurs voor LICHT voor de WERELD op inleefreis naar Tanzania. Deze erkende Belgische
ngo  wil blindheid in Afrika bestrijden, vooral in Tanzania,  Rwanda en DR Congo.  De organisatie streeft naar een samenleving waarin iedereen, ook personen met een handicap, zijn plaats krijgt.

Bovendien wil ze jongeren bewust maken van blindheid in Afrika. Ook onze school krijgt de kans om zich te engageren voor dit project. Tijdens hun verblijf onderzoeken de ambassadeurs hoe het gesteld is met het onderwijs voor  blinde en slechtziende kinderen in Kilosa. Daarom volgen ze een week lang de lessen mee, steken ze zelf de handen uit de mouwen om de infrastructuur van de school te verbeteren en bezoeken  ze het grootste ziekenhuis voor cataractoperaties. 

Zowel voor als na onze inleefreis zullen we acties organiseren op onze school, maar ook daarbuiten, om geld in te zamelen. Het kost slechts 52 euro om één slechtziende volwassene terug een ziend leven te geven, een écht leven dus!  Een wereld van verschil! Is het niet?  Met 150 euro schenkt u een cataractoperatie en de nazorg aan een kind en geeft u het weer zicht.

Stortingen zijn welkom op het rekeningnummer van LICHT VOOR DE WERELD, BE 955230402921 58 met vermelding SLM 2020.
Meer info: www.lichtvoordewereld.be of deel de facebookpagina AMBASSADEURS LICHT VOOR DE WERELD MERKSEM.

Benieuwd naar ander nieuws?

  • donderdag 17 februari 2022

SLM CONNECTS - februari 2022

  • donderdag 17 februari 2022

Valentijn op Campus - 14/02/2022