Wiskunde

INFO


FOTO


FILM


VRAGEN?Dennis TARNAUD
leraar wiskunde

In de eerste graad werken we met het leerwerkboek Level. Met deze leermethode leren leerlingen zelf conclusies te trekken en via ontdekkingsoefeningen komen ze tot nieuwe inzichten. De reden waarom ze iets leren, wordt hierbij extra in de verf gezet.

Tom LAMIROY
leraar wiskunde & muziek

Leerlingen kunnen ook thuis op hun eigen ritme de leerstof verder verwerken op het digitaal platform scoodle. Ze krijgen hier feedback bij elke tussenstap van een bewerking. Dus niet alleen het eindresultaat wordt geëvalueerd. Bij elke oefening krijgen ze gerichte tips die rekening houden met de meest voorkomende fouten.

Dennis TARNAUD
leraar wiskunde

Bij wiskunde werken we met leerpaden. Druk op de afbeelding hieronder om er zo al één bekijken.

 

 

Dennis TARNAUD
leraar wiskunde

Je mag 1 lucifer verleggen om deze som te laten kloppen. Weet jij welke ?

Tom LAMIROY
leraar wiskunde

Is uw zoon / dochter ook zo gek van wiskunde ? 
Wij geven hem / haar de mogelijkheid om één middagpauze per week enkele activiteiten met ons te delen in de kangoeroeklas. De ene week lossen we vragen van de kangoeroewedstrijd op, de andere week spelen we denkspelen zoals "set", "blokus", "mastermind", "kraak de code" en leren we ze ook "schaken".

We houden trouwens één keer per jaar schaakcompetitie in onze eerste graad. Zelfs de leraren worden hierbij uitgedaagd. Met veel eer voor de winnaar.

Wouter VAN DAELE
leraar wiskunde

Eén keer per jaar nemen we, met alle leerlingen die zin hebben,  deel aan de kangoeroewedstrijd. Dit is een internationale wiskundewedstrijd waar wereldwijd op hetzelfde moment meer dan 6 miljoen leerlingen uit meer dan 60 landen aan  deelnemen. Elk jaar worden op deze manier door onze leerlingen leuke prijzen verdiend.SLM - du Chastellei 48 | 2170 Merksem - 03 645 88 27