STEM

INFO


FOTO


FILM


VRAGEN?Veronique GEUSSENS
leraar STEM & techniek

Ben je erg sterk in wiskunde? Heb je interesse in multimedia, IT en programmeren?  Ben je geboeid door technologie en engineering?

Heb jij een technische knobbel en ben je graag praktisch bezig ? Kies dan voor de optie STEM.

Wannes ROTTHIER
leraar STEM & techniek

Kies je voor STEM, dan ga je projectgewijs alle aspecten van het vak bekijken. Dat zijn wetenschappen, techniek, ICT, ingenieurswetenschappen en wiskunde. De focus verschilt per project. Je onderzoekt en ontdekt concepten om een doel te bereiken.

Freek BRANCKAERTS
leraar STEM & techniek

Je bekijkt eerst theorie en van daaruit vertrek je om meer praktisch aan de slag te gaan. Je weet dus heel goed wat en waarom je iets aan het doen bent. Verder zal je zelf een deel van het project kunnen invullen, afhankelijk van je eigen ideeën en creativiteit. Doorheen het jaar bouw je meer zelfstandigheid op.

Veronique GEUSSENS
leraar STEM & techniek

Het grote verschil tussen stem 2u en 5u is dat er bij STEM 5u meer theorie, en meer snelheid in de lessen zal zitten. De nadruk ligt daar ook meer op wiskunde en wetenschappen dan in STEM 2u.

Wannes ROTTHIER
leraar STEM & techniek

Enkele voorbeelden van projectjes die we met STEM & techniek hebben gedaan.

Dennis TARNAUD
leraar STEM

Gebruik wiskundige concepten om een eigen kasteel te bouwen en te 3D-printen. Bij STEM geven we jou de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten.SLM - du Chastellei 48 | 2170 Merksem - 03 645 88 27