Licht voor de wereld

INFO


FOTO


FILM


VRAGEN?Fabienne BOUCKAERT
adjunct-directeur

Op onze school helpen we elkaar en zetten we ons ook in voor anderen. 
Zo helpen bijvoorbeeld onze leerlingen van het zesde jaar met huiswerkbegeleiding (TaTa). Ze zijn ware rolmodellen voor de eerstejaars.
We nemen elk jaar ook deel aan Schrijf-ze-Vrijdag, Rode Neuzendag, wereld downsyndroomdag, Safer Internet Day, ….

In 2020 gingen ook twee leerlingen met Licht voor de wereld op inleefreis naar Tanzania.

Fleur en Hebe

25/02/2020 - Licht voor de wereld werd nu wel concreet, want bij de rondleiding door de school hadden we een eerste contact met de blinde en slechtziende kindjes. We hebben hun klasje bezocht en ze zongen heel veel liedjes voor ons.

We kregen er uitleg over hoe de blinde en slechtziende kindjes geïntegreerd worden in het gewone onderwijs. We konden ook kennismaken met een blinde leerkracht en mochten zelfs een stukje les mee volgen.

Na een lekker stukje Afrikaans fruit was het dan tijd om de handen uit de mouwen te steken.  We hebben meegeholpen met het bouwen van de nieuwe slaapzaal van het internaat. Zeker nodig om het plaats tekort op te lossen en de netheid te verbeteren. Na een tropische regenbui vertrokken we naar een secundaire school voor een gesprek met een oud-leerling van de Mazinyungu-school. De avond sloten we af, op hotel met wat gezelschapspelletjes.

Meer weten? Lees ons volledige reisverslag bij meer lezen. 

MEER LEZEN >


SLM - du Chastellei 48 | 2170 Merksem - 03 645 88 27