Starten op SLM

INFO


FOTO


FILM


VRAGEN?Johan VAN STAEYEN
directeur

Ons infomoment gemist? 

Herbekijk de algemene sessie hier.

Johan VAN STAEYEN
directeur

In de eerste graad van secundair heb je een opdeling in A-stroom of B-stroom. De keuze hiervoor wordt gemaakt door de juf of meester van de lagere school.

Johan VAN STAEYEN
directeur

In 1A start je met een stevig lessenpakket van 27 uur met algemene vakken. Hoe je de overige 5 uur invult, kan jij volledig zelf kiezen.

Wil je meer uitdaging ? Kies dan voor 5u STEM of 5u Latijn.

Wil je meer variatie ? Kies dan voor de 2u-opties : STEM2, Latijn2, Expressie, Sport of Crea. Deze opties worden aangevuld met 2 uur differentiatie Frans, Nederlands, wiskunde + 1u Nederlands PLUS.

Johan VAN STAEYEN
directeur

De leerlingen uit 1AF volgen aandachtig de les Frans en maken notities.

Johan VAN STAEYEN
directeur

In de B-stroom ga je meer praktisch aan de slag. Naast de 27u algemeen lessenpakket krijg je daar bovenop een extra uurtje Engels en techniek, gecombineerd met extra begeleiding via het vak leren leren.

Twee lesuren kies je helemaal zelf! Je kan kiezen uit STEM2, crea, taal & expressie of sport.

Ruth DE BEUCKELAER
coördinator

De leerlingen van 1B werken in hun atelier aan de taken voor techniek.

Johan VAN STAEYEN
directeur

Na de eerste graad heb je een ruim aanbod aan studierichtingen. Jij maakt de keuze volgens jouw talent. We bereiden je voor op voortstuderen aan de hogeschool of de universiteit.

In de B-stroom begeleiden we je naar een succesvolle job of een specialisatiejaar

Tessa COX
coördinator

ICT@SLM

 

Computers, internet, sociale media en online communicatie zijn niet meer weg te denken uit onze wereld en dus ook niet uit onze school.  

 

In al onze klaslokalen hangt een digibord, waardoor we heel wat boeiend film- en beeldmateriaal kunnen gebruiken en de wereld naar onze klas kunnen brengen. Met ICT-lokalen en Chromebooks geven we een bijkomende online dimensie aan onze lessen.

 

We zetten optimaal in op de digitale vaardigheden van iedere leerling. Sinds 1 september 2021 werkt elke leerling in het eerste jaar op zijn of haar eigen chromebook. Het toestel krijg je in bruikleen van de school. 

 

Smartschool is onze digitale leeromgeving. Je vindt hier heel wat informatie en het maakt een vlotte communicatie tussen leerlingen, ouders en leraren mogelijk.  SLM - du Chastellei 48 | 2170 Merksem - 03 645 88 27