Latijn
kort tekstje over Latijn ...

INFO


FOTO


FILM


VRAGEN?




VIND JE LEUK

Noor Kerman
Leerling 3 LatijnB

Ik heb in het zesde leerjaar gekozen voor de richting Latijn, vooral omdat ik zeer geïnteresseerd was in de geschiedenis van de Romeinen en de Grieken.

Ik hoorde ook van andere mensen dat het zeer nuttig kon zijn in het dagelijkse leven om de Latijnse taal te beheersen. Dit merk ik ook in mijn dagelijkse leven. Als ik bijvoorbeeld naar het nieuws kijk of een documentaire, worden er heel veel begrippen gebruikt. Het is dan ook logisch dat je ze niet allemaal begrijpt. Maar door het Latijn kan ik de betekenis van zeer veel woorden afleiden vanuit het Latijn.

Dit geldt niet alleen voor het afleiden van woorden in de Nederlandse taal. Zelf spreek ik bijvoorbeeld ook nog de Spaanse taal en ik merk ook dat er zeer veel gelijkenissen zijn tussen het Spaans en het Latijn. In het algemeen is het Latijn zeer handig om andere talen te leren zowel qua woordenschat als grammatica.

Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze, de Latijnse lessen zijn zeer interessant. Ik zou mensen het zeker aanraden om het te kiezen als richting. Je kunt altijd proberen, want wie weet vind je de lessen veel leuker dan dat je dacht dat ze zouden zijn.

Ik hoop dat mijn mening/ervaring u verder heeft geholpen.

<< TERUG


SLM - du Chastellei 48 | 2170 Merksem - 03 645 88 27