Studeren met een streepje voor !
 
 

NIEUWS
LEVEN OP SCHOOL
SLM LEEFT
STUDIEAANBOD
SLM ZORG
INSCHRIJVEN
KALENDER
SLM IN BEELD
SCHOOLBLAD
CONTACT


Sport
Jongeren tijdens en na de lesuren meer laten bewegen en sporten, dat is wat onze school wil bereiken. Daarom nemen we elk jaar deel aan de actie ‘Schoolsport geeft kleur’. SVS en BLOSO ondersteunen dit initiatief.


Gezondheidsbeleid
Meedoen met de 5e 5K running-tour in Antwerpen is een traditie op onze school. Dit jaar schreven meer dan 150 leerlingen, ouders en sympathisanten zich in voor de Short Run en de Ladies Run. Een prachtprestatie!


5K van Antwerpen
De leerlingen van de 3e graad kunnen zich inschrijven voor Sport Na School (SNS). Onmiddellijk na de lesuren en op woensdagnamiddag gaan ze sporten in de omliggende sport- en fitnesscentra. Ze kunnen er kiezen uit: squash, fitness, zwemmen, cycling enz…
Dit schooljaar wordt zumba aangeboden in de eigen school. We tellen een hele boel enthousiaste deelnemers.


Sport Na School (SNS)
De school neemt deel aan sportieve ontmoetingen georganiseerd door Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS). Deze ontmoetingen gaan door in de school of in de onmiddellijke omgeving. Onze leerlingen zijn dit schooljaar present bij sporten zoals voetbal, airtracktumbling, badminton, basketbal enz…


Sport op woensdag
Het begint met de lessen L.O., maar er is veel meer. Tijdens de speeltijden kunnen de leerlingen zich uitleven: pingpongen op de speelplaatsen, mini-voetbal op het voetbalterrein, lopen, netbal, volley, basketbal .
 
Tijdens de middagpauze begeleidt een sportleraar ontspannende sportmomenten. De leerlingen kunnen deelnemen aan pingpong, voetbal, netbal, hockey en basketbal. Initiaties of wedstrijden staan op het programma. De klascompeteties zijn elke keer weer spannend en intens.


Sport op school
We willen onze leerlingen informeren en sensibiliseren i.v.m. gezondheidsthema’s zoals tabakspreventie, pestpreventie (1e graad), gezonde voeding (2e graad), alcohol/drugs, airatschool en verkeer (3e graad). De leerlingen van het 6e jaar volgen ook een opleiding CPR, levensreddende beademing en hartmassage.
Het middelenbeleid van de school kan je nalezen in het schoolreglement.


 
Sint Ludgardisschool Merksem - du Chastellei 48 - 2170 Merksem - info@slm.be - 03 645 88 27