Studeren met een streepje voor !
 
 

NIEUWS
LEVEN OP SCHOOL
SLM LEEFT
STUDIEAANBOD
SLM ZORG
INSCHRIJVEN
KALENDER
SLM IN BEELD
SCHOOLBLAD
CONTACT


Campus KVO officieel gestart
ma 03/10/2016
Beste leerlingen, leraren 

1 september had jullie eerste schooldag op deze Campus KVO kunnen zijn. Maar zo eenvoudig was het niet. 
 
Bouwwerken verlopen niet altijd zoals ze gepland zijn en ook hier liep alles niet altijd van een leien dakje. Ook in de komende weken zullen er nog werkzaamheden plaatsvinden die af en toe hinder kunnen veroorzaken. Maar vandaag we kunnen starten met de definitieve lesroosters, in mooi gerenoveerde gebouwen en klaslokalen, in spiksplinternieuwe labo’s, in een mooie schoolomgeving. 
 
Hier was vroeger ook een secundaire school en het is fijn dat dat nu opnieuw zo is.  Daarom wil ik in dit olympisch jaar alsnog enkele medailles uitreiken. Een welverdiende medaille  gaat naar de architect Guy Wollaert en z’n team die eigentijds en prachtig werk
leverden.                                            
 
De volgende medaille gaat naar Bert Meysmans die de klok altijd zag  voort tikken maar als coördinator het bouwproject onversaagd  in goede banen bleef leiden. Ook eremetaal voor ons schoolbestuur en de bestuurders van KVO die  niet enkel het financiële plaatje en de mogelijkheden van deze school juist moesten inschatten maar vooral met de blik op de toekomst een samen-werking met het Sint-Michielscollege Schoten tot stand brachten.  
 
Wat een geluksvogels zijn we, zou ik zo zeggen, om hier vandaag met de derde graad te starten. Ook jullie, leerlingen en leraren, verdienen een medaille: ééntje voor jullie durf en inzet om hier samen te willen bouwen aan onze Sint-Ludgardisschool.

Het schoollopen op twee plaatsen zal soms iets ingewikkelder zijn en jullie zitten vast nog met veel praktische vragen. We gaan die gaandeweg zeker beantwoorden.  Soms zal dat wat geduld vragen maar we  krijgen ruimte en veel kansen op deze Campus.  Deze school biedt perspectief. Veel comfort voor jullie nu en in de toekomst ook voor andere leerlingen in nieuwe studierichtingen. 

Nu is het in de eerste plaats aan ons allemaal om er hier ook een gezellige, toffe school van te maken, net zoals in de du Chastellei. Ik wens jullie daar veel plezier mee. 
 
We nemen dan nu de gebouwen officieel in gebruik. 
 
Hilde Van den Broeck
directeur

Terug naar nieuwsbericht
909

Recente nieuwsitems

 
Sint Ludgardisschool Merksem - du Chastellei 48 - 2170 Merksem - info@slm.be - 03 645 88 27