Studeren met een streepje voor !
 
 

NIEUWS
LEVEN OP SCHOOL
SLM LEEFT
STUDIEAANBOD
SLM ZORG
INSCHRIJVEN
KALENDER
SLM IN BEELD
SCHOOLBLAD
CONTACT


Zuiddag
do 20/10/2016

Op 20 oktober namen onze vijfdejaars deel aan de Zuiddag. Zij brachten hun dag dus niet in de klas door, maar werkten voor het goede doel.
 
Onder het motto ‘Work for Change’ gingen dit jaar  meer dan 17 000 jongeren uit Vlaanderen en Brussel een hele dag werken in een onderneming of winkel. Op deze dag staken ze de handen uit de mouwen, waarvoor hun werkgever een vergoeding afstaat aan een jongerenproject in het Zuiden.
 
Voor deze editie trok de organisatie naar Rio de Janeiro met KIYO (Kids & Youth) om samen met PAMEN (KIYO’s partner in Rio) de strijd aan te gaan met armoede, onrecht en ongelijkheid. KIYO en PAMEN hebben in de voorstad van deze Braziliaanse grootstad een project opgezet om de maatschappelijk kwetsbare jongeren van de Jardim Gramachofavela –de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika– kansen te bieden om op te komen voor hun recht op onderwijs en participatie.
 
Onze vijfdejaars vonden zeer uiteen-lopende jobs : kleuterjuf, winkel-bediende in een schoenenwikkel of dierenspeciaalzaak,administratief bediende,  IT-assistente, ...

Lotte Meulemeester (5emt) en Michiel De Backer (5emt) kon je horen op MNM. Daarnaast werkten ze ook
achter de schermen van de radiozender : ze  staken een verkeersbericht in elkaar, deden verslag op Facebook en snapchat,… . Enkele leerlingen hielpen ook in onze eigen basisschool. Op het einde van de dag reageerden de leerlingen, juffen en meesters zeer enthousiast op de ondersteuning die de leerlingen hadden geboden.

De leerlingen deden niet enkel échte werkervaring op, maar ze steunden ook jongeren die opgroeien in een omgeving die hen weinig kansen biedt. Ze vonden het een fantastische ervaring, en het gaf hen bovendien het goede gevoel dat zij hiermee jongeren uit andere landen echt konden steunen.
 
Zuiddag gelooft dat jongeren het verschil kunnen maken in de wereld. Door jongeren van Noord en Zuid samen te brengen, verruimt hun blik op de wereld. Samen kunnen ze maatschappelijke veranderingen teweegbrengen.
 
 Terug naar nieuwsbericht
864

Recente nieuwsitems

 
Sint Ludgardisschool Merksem - du Chastellei 48 - 2170 Merksem - info@slm.be - 03 645 88 27