Studeren met een streepje voor !
 
 

NIEUWS
LEVEN OP SCHOOL
SLM LEEFT
STUDIEAANBOD
SLM ZORG
INSCHRIJVEN
KALENDER
SLM IN BEELD
SCHOOLBLAD
CONTACT


Sportdag
vr 16/09/2016
Op vrijdag 16 september was het onze sportieve dag. Geen zonnig weer op deze dag maar dat had gelukkig geen invloed op het enthousiasme van de leerlingen.

De leerlingen van het eerste jaar kregen een sportmix voorgeschoteld in de Rode Loop.  Met op het menu: mini-tennis, korfbal, jiu jitsu, atletiek, rope-skipping en baseball. Hiervoor werkten we samen met clubs uit de omgeving van onze school.
 
De leerlingen van het tweede jaar vertrokken naar de streek tussen Lichtaard en Grobbendonk.  Van op het water ervaarden zij dat sturen met een kano niet eenvoudig is en ontdekten zij dat de omgeving er wel mooi is.
 
De derdejaars werden allemaal met de fiets op school verwacht om de verplaatsing te maken naar het Peerdsbos in Brasschaat. Daar werden vier leuke sporten aangeboden, twee in het park in The Mansion of Dragon en twee op de domeinen van het de
provincie. Naast hockeyen en een leuke initiatie Lacrosse werd er ook aan teambuilding gedaan en konden de leerlingen hun grenzen verleggen op het hoogteparcours. Een leuke ervaring en enthousiasme troef!
 
Het vierde jaar had echt geluk met het weer. Zij gingen met de bus naar De Mosten in Hoogstraten voor een portie watersport en teamactiviteiten. Het was er echt zaaaaaliggg.

Naast het kneeboarden op water kabelbaan vielen ook alle andere spelen in de smaak. En dat op een supermooie locatie in een lounge-sfeertje aan het water… wat wil je nog meer?
 
De leerlingen van het vijfde jaar gingen op fietstocht. Er werden drie fietsroutes van 70 km uitgestippeld  via de knooppuntenroute. Groep 1  fietste richting Zoersel, groep 2 richting Nederland via de Kalmthoutse heide en groep 3  richting Zandhoven. Onderweg werd er genoten van de natuur maar werd er vooral veel plezier gemaakt.
 
De leerlingen van het zesde jaar gingen op hindernissenparcours naar Rijmenam. In groep trotseerden ze verschillende hindernissen en overbruggingen zowel over het water als over het land.

(sportleraren SLM)
 
 1957

Recente nieuwsitems

 
Sint Ludgardisschool Merksem - du Chastellei 48 - 2170 Merksem - info@slm.be - 03 645 88 27