Studeren met een streepje voor !
 
 

NIEUWS
LEVEN OP SCHOOL
SLM LEEFT
STUDIEAANBOD
SLM ZORG
INSCHRIJVEN
KALENDER
SLM IN BEELD
SCHOOLBLAD
CONTACT


Eerste schooldag secundair
do 01/09/2016

De eerste schooldag betekende voor onze leerlingen een warm weerzien en voor de nieuwkomers een warm onthaal. De stralende zon en de verrassingsactiviteit, die in elkaar gestoken was door PocoLoco, zorgden voor een fijne sfeer.

We hebben namelijk met z’n allen in de geest van de Olympische Spelen de vriendschapsbanden aangehaald. De leerlingen van 1 tot en met 5 streden om het Olympisch goud, elk jaar in een eigen kleur, symbool voor de vijf ringen. De openingsceremonie werd ingevuld door een woordje van de directie en het aansteken van de Olympische vlam.

Voor we echt van start gingen, leerden de leerlingen elkaar en hun nieuwe klasleraren (beter) kennen met een aantal kennismakingsspelletjes. Zo konden de verschillende teams als éénblok aan de uitdaging beginnen! Vervolgens gingen de spelen pas echt van start. Onder het motto “een gezonde geest in een gezond lichaam” werden breinbrekers op de 300 meter denkathlon afgewisseld met actieve spelen: zo was er de 300 meter estafette met verschillende op-drachten, de 300 meter luchttrappen en een parcours op een springkasteel met de 300 meter duurloop.

De hele dag kon de tussenstand gevolgd worden op de speelplaats, waar buizen met de verschillende kleuren water werden gevuld om de tussenstand aan te geven. Het einde was dan ook erg spannend… met een overwinning van het eerste jaar.
De verliezers moesten echter niet lang treuren... iedereen werd immers beloond met een lekker ijsje om de dag af te sluiten.

De eerste schooldag was dus een geslaagd begin van het nieuwe jaar!Terug naar nieuwsbericht
742

Recente nieuwsitems

 
Sint Ludgardisschool Merksem - du Chastellei 48 - 2170 Merksem - info@slm.be - 03 645 88 27