Studeren met een streepje voor !
 
 

SCHOOLONLINE
NIEUWS
LEVEN OP SCHOOL
INSCHRIJVEN
SLM LEEFT!
KALENDER
BLOGS
VOOR LEERLINGEN
CONTACT


Dikketruiendag
wo 12/02/2014

Vrijdag duffelen we ons iets warmer in dan anders. Onze school neemt deel aan Dikketruiendag. We draaien de verwarming een graadje lager , proberen zo min mogelijk elektriciteit te verbruiken, ... .
Milieueducatie is een heel belangrijk aspect in de opvoeding. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Dikketruiendag 10 jaar !
Wat startte als een symbolische actie om het Kyotoverdrag in de verf te zetten, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in scholen en bedrijven. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die ook daarna op een structurele wijze aangehouden kunnen worden: lichten doven bij het verlaten van een lokaal, toestellen uitschakelen na gebruik, de verwarming correct afstellen, ...

Word C02-speurder
Verwarming, verlichting en transport zorgen dagelijks voor heel veel CO2-uitstoot. Ook de productie van alle spulletjes die we in huis halen geeft weer een grote CO2-uitstoot. Vandaar dat het (truffel)varken op de affiche op zoek is naar voorwerpen in een jeugdkamer die een grote CO2-uitstoot veroorzaakten bij de vervaardiging.

info : www.dikketruiendag.be


Foto's
( klik om te vergroten )
Zie je een foto liever niet online staan, stuur dan de naam van het album en nummer van de foto door naar fotosite@slm.be.
We zorgen er dan ook voor dat de bewuste foto zo snel mogelijk van de schoolsite verdwijnt.1782

Recente nieuwsitems

 
Sint Ludgardisschool Merksem - du Chastellei 48 - 2170 Merksem - info@slm.be - 03 645 88 27